Härom kvällen när jag var väldigt sugen på potatis gjorde jag en lite annorlunda variant av bakad potatis – en i miniformat. På samma sätt som när man ska baka vanlig bakpotatis i ugn lade jag potatisar i en ugnsfast form och skar ett kryss i vardera. Jag använde mig alltså av vanlig potatis i vanlig storlek och tog desto fler än jag hade gjort om det var bakpotatisar.
Jag ringlade på lite olja och strödde över flingsalt. Några morötter, skalade och skurna i bitar, fick följa med i formen. Så skjutsade jag in allt i ugnen och lät bli klara. Det tog ungefär 45 minuter.
Bakpotatis fungerar ju att äta med olika sorters tillbehör; kalla skaldjursröror, gräddfil och gräslök, vitlökssmör och till en bit kött eller med en kyckling- och curryröra. Jag gjorde denna gång en varm röra på lök, champinjoner, kalkon, crème fraîche och smaksatt med dijonsenap, soja och chili. Det och ett gäng grönsaker och avokado smakade gott till.
Många av er har nog redan hunnit laga kvällens middag. Men detta kanske kan vara något att laga i helgen eller som middag i nästa vecka?!!