Bakad potatis i miniformat – middagstips

bakad-potatis-i-miniformat-1- - Bakad potatis i miniformat - middagstips

Härom kvällen när jag var väldigt sugen på potatis gjorde jag en lite annorlunda variant av bakad potatis – en i miniformat. På samma sätt som när man ska baka vanlig bakpotatis i ugn lade jag potatisar i en ugnsfast form och skar ett kryss i vardera. Jag använde mig alltså av vanlig potatis i vanlig storlek och tog desto fler än jag hade gjort om det var bakpotatisar.

bakad-potatis-i-miniformat-2- - Bakad potatis i miniformat - middagstips

Jag ringlade på lite olja och strödde över flingsalt. Några morötter, skalade och skurna i bitar, fick följa med i formen. Så skjutsade jag in allt i ugnen och lät bli klara. Det tog ungefär 45 minuter.

bakad-potatis-i-miniformat-3- - Bakad potatis i miniformat - middagstips

Bakpotatis fungerar ju att äta med olika sorters tillbehör; kalla skaldjursröror, gräddfil och gräslök, vitlökssmör och till en bit kött eller med en kyckling- och curryröra. Jag gjorde denna gång en varm röra på lök, champinjoner, kalkon, crème fraîche och smaksatt med dijonsenap, soja och chili. Det och ett gäng grönsaker och avokado smakade gott till.

bakad-potatis-i-miniformat-4- - Bakad potatis i miniformat - middagstips
bakad-potatis-i-miniformat-5- - Bakad potatis i miniformat - middagstips

Många av er har nog redan hunnit laga kvällens middag. Men detta kanske kan vara något att laga i helgen eller som middag i nästa vecka?!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.