Bondomelett med pesto och pinjenötter

Bondomelett-och-pesto-9--300x225 - Bondomelett med pesto och pinjenötter

Att äta pesto till en bit bondomelett är kanske lite otippat. Men det gjorde vi idag till lunch och det smakade bra. Jag hade gjort en omelett med extra mycket tillbehör som potatis, paprika, lök och champinjoner (tror att det kallas bondomelett när man har potatis i omeletten). Omeletten hadejag bara kryddat med peppar och därför var det gott att ringla pesto över den samt toppa den med rostade pinjenötter för mer smak.

Bondomelett-och-pesto-6--300x225 - Bondomelett med pesto och pinjenötter

Bondomelett
ca 4 portioner

8-10 mindre potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
3 champinjoner
olja att steka i
ev. ett paket bacon eller skinka
5 ägg
två skvättar mjölk
peppar

Bondomelett-och-pesto-8--300x225 - Bondomelett med pesto och pinjenötter

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Stek på medelhög värme i olja. Skala och strimla löken, skär paprika och champinjoner och låt alltsammans steka med potatisen. Krydda med peppar. Om du vill ha med något kött i omeletten kan du skära bacon eller skinka i bitar och låta fräsa med.

När potatisen och grönsakerna har blivit mjuka häller du över äggstanningen; ägg, mjölk och peppar ihopvispade med en gaffel. Låt allt puttra på lägre värme tills äggstanningen har stannat. Servera!

Bondomelett-och-pesto-3- - Bondomelett med pesto och pinjenötter
Bondomelett-och-pesto-5- - Bondomelett med pesto och pinjenötter
Bondomelett-och-pesto-7- - Bondomelett med pesto och pinjenötter

Peston av två krukor basilika, som jag gjorde kommer räcka till flera maträtter framöver. Älskar doften av färsk basilika i köket och att sedan mixa ihop den till en god pesto att äta av! Passar ju bra till pasta och kyckling, men uppenbarligen också till potatisomelett. Här hittar ni receptet på min basilikapesto.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.