I morse svängde jag ihop en hallonsmoothie till frukosten och passade då på att göra en stor sats för att det också skulle räcka till att frysa in i glassformarna. Här kommer receptet på hallonsmoothien, som alltså passade bra att äta som glass också. Jag kommer att experimentera mycket i sommar med olika recept att fylla glassformarna med. Men den här hallonglassen blev en god start!
Hallonsmoothie att äta som glass
Två glas plus sex glassar
1 dl kvarg
ett stort gäng med hallon
några jordgubbar
en banan
en rejäl skvätt mjölk
Mixa alltsammans i en mixer. Häll upp i glas samt i glassformar.
Stoppa pinnarna i formarna och ställ in i frysen. Vet inte exakt hur lång tid det tar för dem att frysa, men räkna med en eller ett par timmar i alla fall.
När vi kom hem på eftermiddagen tog vi fram varsin glass och njöt av i skuggan i vår paviljong. Inte den sötaste glass jag har ätit, men mer matig än vanlig glass. Och god!
Vill du hitta till ett hälsosammare liv med mer balans och harmoni? Vill du hitta till en livsstil med sundare mat, träning som är enkel att få till och där vardagen inte är stressig? Då vill jag tipsa dig om min webbkurs: Karins Hälsoguide. Här hittar du mer information om den.
Hittade förslag i en tidning på att man även kan göra snygg pinnglass i muffinsformar. I detta recept har de gjort blåbärsglass och fryst in i muffinsformar med en träpinne mitt i. Smart och snyggt!
Jag är glad att jag gjorde en stor sats av den där hallonsmoothien i morse för den förgyllde verkligen min frukost, som för övrigt gick helt i rosa idag. Passande på en tjejig dag som morsdag!
Så gott!