Det är smått ofattbart att vi har en sådan värme denna sommar och att den fortfarande håller i sig. Den är nästan tropisk och det känns snarare som att vi är i Thailand än i Sverige. Efter gårdagens regnskur har vi idag haft en solig och varm dag igen. Vi rundade av den med en grillmiddag i trädgården. Mysigt eftersom alla i familjen var samlade då Wilmer kom hem igen idag.
Vi hade ett gäng kycklingfiléer hemma och av dem grillade vi både burgare och spett. Det sistnämnda är ju inte så avancerat; bara att trä bitar av filéerna på spetten och sedan pensla på marinad. Men burgare av egengjord kycklingfärs var första gången jag gjorde idag. Och speciellt svårt var det inte!
Till burgarna gjorde jag en limeaioli för även om jag kryddade kycklingfärsen ganska rejält så smakar kycklingburgarna bäst med en het och smakrik sås till. Här kommer receptet till kycklingburgarna.
fem stycken
500 gram kycklingfiléer
1 msk soya
2 tsk sambal oelek
1-2 tsk dijonsenap
en bit färsk ingefära, riven
chili
svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i bitar. Sönderdela dem i en matberedare till en färs. Smaksätt färsen med de övriga ingredienserna.
Pensla på olja på grill- eller aluminiumfolie. Forma biffar av färsen. Jag gjorde fem stycken. Lägg dem på folien och det hela på grillen.
Se till att kycklingburgarna är genomgrillade innan du tar dem och folien från grillen.
Servera dem i bröd med grönsaker och limeaioli. Goda tillbehör till burgaren är morotsstavar, grillad ananas eller klyftpotatis.