Örtsås – recept

%C3%B6rts%C3%A5s+(1) - Örtsås - recept

Den här sommaren har vi grillat mer än någonsin. Innebär egentligen inte att vi grillar jätte mycket denna sommar eftersom vi tidigare somrar inte har grillat så mycket. Vet inte varför egentligen för det är ju så enkelt och det mesta blir godare på grillen än att tillaga det på annat sätt. Nu har vi i alla fall äntligen fattat värdet av att grilla och passar på att göra det ofta.

Till det grillade köttet, de grillade spetten eller vad man nu väljer att grilla är det gott med goda såser eller röror. Igår när vi grillade kotletter svängde jag ihop en enkel örtsås av det vi hade i kylen och i trädgårdslandet. Den här såsen, eller röran, passar till både kött och kyckling.

%C3%B6rts%C3%A5s+(2) - Örtsås - recept

Örtsås

till ca 4 portioner

1-2 dl kvarg

en vitlöksklyfta

persilja och gräslök efter smak

nymald svartpeppar

flingsalt

Blanda i en pressad vitlöksklyfta i kvargen. Skölj örterna och skär dem smått. Blanda i, rör om. Smaksätt med salt och peppar.

Om man vill kan man blanda i lite naturell yoghurt för att få en mer rinnig konsistens. Är man inte sugen på vitlök kan man istället mosa fetaost och tillsätta det istället.

%C3%B6rts%C3%A5s+(5) - Örtsås - recept%C3%B6rts%C3%A5s+(3) - Örtsås - recept

Gårdagens grillunch. Gott med egenodlad machesallad och sockerärtor! Och örtsåsen passade bra ihop med fläskkotletten.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.