När det är så här tryckande varmt som det är nu så passar det bra att bara dricka något till frukost. Samtidigt som man inte lika hungrig som vanligt, på grund av värmen, så är det viktigt att få i sig tillräckligt med näring. Då är en matig smoothie optimalt att starta dagen med.
Persika är en härlig sommarfrukt och den fick ge smak åt min smoothie i morse.
Att mixa kvarg med en eller ett par frukter, något nötsmör och en skvätt mjölk ger alltid en god smoothie. Så det gjorde jag och den här gången var frukterna persika och banan. Sött, gott och näringsrikt!
Persikosmoothie
ett stort glas
ca 1 dl kvarg
en persika
en banan
1-2 tsk jordnötssmör
en skvätt mjölk
Skala frukterna och skär ner bitar av dem i en mixer. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa. Späd med mjölken för en lagom konsistens. Häll upp i glas, addera några isbitar om du vill, drick och njut.
Skål!