Tonfiskröra och persilja

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(3) - Tonfiskröra och persilja

Av någon anledning var det väldigt länge sedan jag gjorde tonfiskröra. Men när jag svängde ihop en sådan idag till lunch insåg jag att jag måste göra det oftare. För det är ju så gott och så enkelt att göra!

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(6) - Tonfiskröra och persilja

Tonfiskröra smakar gott på knäckebröd, som jag åt idag till lunch. Det är också gott att ha till bakad potatis, ugnsrostade rotfrukter eller som fyllning i en baguette. Här kommer receptet på den tonfiskröra jag gjorde idag.

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(4) - Tonfiskröra och persilja

Tonfiskröra
1-2 portioner

en burk tonfisk med vatten
ca 1 dl kvarg
ca 10 svarta oliver plus några till garnering
en skvätt saft från citron
färska örter som gräslök, dill och persilja
chilipeppar
svart- eller vitpeppar

Öppna tonfiskburken. Blanda den med kvargen. Skär oliverna i mindre bitar, men spara några hela till garnering. Blanda i oliver, citronsaft, hackade örter och kryddor. Rör om och smaka av. Lägg upp i skål och garnera med oliver och persilja.

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(5) - Tonfiskröra och persilja

Persiljan och de andra örterna var nyplockade från vårt trädgårdsland och jag passade på att strö persilja på salladen, som vi åt av till maten…

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(7) - Tonfiskröra och persilja

… och mer persilja sedan på knäckemackorna. Gott!

tonfiskr%C3%B6ra+och+persilja+(1) - Tonfiskröra och persilja

Färsk persilja hade jag också på maten igår. Då var det spagetti, makrill i tomatsås, stekt lök och diverse grönsaker som fick en persiljetopping. Passar till det mesta!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.