I början av sommaren fick vi en tomatplanta och nu äntligen har vi kunnat skörda några små tomater. Det är första gången vi odlar tomater, men vi kommer garanterat fortsätta med det eftersom det är så gott. Och enkelt. Det man behöver tänka på är att inte ställa ut plantan för tidigt, innan frostnätterna är över. Den vill gärna ha mycket sol och så ska man vattna den mycket så klart.
När jag fotograferade plantan såg den inte så rolig ut med alla gula blad. Men de har jag klippt bort nu. De röda, fina tomaterna lyser dock upp fint. Och efter att vi plockade av dem dröjde det bara en dag innan fler blev lika röda.
Igår plockade vi av ett gäng tillsammans med lite av persiljan och åt av till vår lunch.
En god sallad behöver inte vara mer komplicerad än så här. Tomater och persilja; både snyggt och gott!
Eller så adderar du en ost som feta, olivolja, peppar och flingsalt och du har något av det godaste som du kan äta.
Tomater innehåller en del vitamin C och antioxidanten lykopen, som ger den dess röda färg samt sägs skydda mot solens UV-strålning och vissa cancersorter.