Vi har aldrig ägt ett våffeljärn, men i helgen köpte vi ett och igår lagade jag våfflor i den för första gången. Det var väldigt vilken lång tid det tog att grädda varje våffla. Jag fick grädda dem i fem, sex minuter innan jag kunde ta ur dem och då blev de ändå väldigt ljusa. Gissar att det inte var något höjdarvåffeljärn vi köpte. Men goda våfflor blev det!
Jag gjorde både klassiska våfflor på mjöl och ägg och så gjorde jag bananvåfflor. Vispade ihop mosad banan med jordnötssmör och många ägg. Blev super gott som våfflor!
Njutningsfullt goda med vispad grädde och skogens blåa bär till. Nu har vi något gott som variation till pannkakor att äta allt ibland. Och jag vet precis vad vi kan äta på våffeldagen nästa gång!
Härligt med ett våffeljärn, det är ju så gott med våfflor! Det var en ganska lång tid de skulle gräddas, men huvudsaken är att det är gott iaf 🙂
Visst är det gott!
Det järn vi köpte var nog inte det bästa. Så jag funderar på ett köpa ett nytt bättre.
Mm bananvåfflor är fantastiskt. 🙂