Kyckling med jordnötssås och koriander

kyckling med jordnötssås och koriander (6)

Vi har inte ofta koriander i vårt kök. Sanningen är den att vi nog aldrig har haft det. Förrän nu. Och jag kan säga så mycket att den är varmt välkommen tillbaka. Denna kycklingrätt med jordnötssås och koriander är helt enkelt hur god som helst!

Jag hittade receptet i en Vi Föräldrar-tidning och gjorde om det så att det skulle passa oss. Och det passade oss! Här kommer receptet.

kyckling med jordnötssås och koriander (1)

Kyckling med jordnötssås och koriander

4 portioner

  • ca 800 gram kycklingfiléer
  • en påse wokgrönsaker
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk röd thai curry
  • 2 msk jordnötssmör
  • en burk kokosmjölk
  • en burk passerade tomater
  • en kruka koriander
  • en rejäl näve jordnötter
  • till servering: kokt ris, tomater eller vad man känner passar till

kyckling med jordnötssås och koriander (4)

Skär upp kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i olja i en stekpanna. Häll på wokgrönsaker och låt steka med. Krydda med valfria kryddor. Jag tog peppar, chili och paprika.

Medan kycklingen och grönsakerna blir klara gör du jordnötssåsen. Fräs pressad vitlök och röd curry i en kastrull med olja. Häll på jordnötssmör, kokosmjölk och passerade tomater. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

När allt är klart serverar du kycklingen, grönsakerna och jordnötssåsen med hackade jordnötter och blad av koriander på toppen. Så gott!

kyckling med jordnötssås och koriander (5)

Nu vill jag hitta fler maträtter att laga med koriander. Är ju galet gott!

Om du inte vet vad du ska laga till middag ikväll; laga detta!

2 Kommentarer
  1. Wow vad gott det såg ut! Älskar koriander. 🙂

    SV: Ja thaibasilika passar bra till den typen av mat. Tycker att den är sötare än vanlig basilika och luktar typ lakrits. Supergott blev det. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.