Jag gillar bäst att laga mat, som räcker till fler än en gemensam måltid. Det sparar både energi och tid. För två dagar sedan lagade jag kyckling, rotfrukter och grönsaker på en plåt i ugnen. Går ju smidigt och enkelt eftersom det sköter sig själv. Under tiden rostade jag solrosfrön och hasselnötter i en torr stekpanna.
Sedan serverade jag detta tillsammans med aioli (som dock inte är med på bilden).
Det blev en del kvar av det som hade varit på plåten. Så igår använde jag det när jag lagade en thaiinspirerad kycklinggryta. Förutom det hade jag broccoli, kokosmjölk, créme fraiche och röd currypasta i grytan. Så fick allt puttra på spisen en bra stund.
Vi hade kvar av de rostade fröna och nötterna. Till dem adderade jag hackade jordnötter, vilket ju passar bra till thaimat.
Så fick jag till ytterligare en rätt av det jag hade lagat dagen innan på plåten. Mat som är både god och går snabbt att göra gillas starkt!