Såg en härlig frukost som Emma lade upp och lät mig inspireras av den i morse när jag gjorde min egna. Eller egentligen var det redan igår kväll som jag blev inspirerad då det krävdes en viss förberedelse till dagens frukost redan då. Det jag gjorde var en davosgröt i glas med bärkräm utan socker. Förvånansvärt gott och något som ni verkligen måste göra!
Igår kväll gjorde jag i ordning gröten genom att blanda yoghurt med fiber havregryn, kanel och krossade linfrön. Detta fick sedan stå i kylen över natten och gotta till sig. I morse mixade jag bär med banan till en kräm och kunde sedan servera detta i ett glas. Här kommer receptet med ingredienser och proportioner ifall ni vill testa.
Gröt med bärkräm i glas
en portion
- 2 dl naturell yoghurt
- 1 dl fiberhavregryn
- kanel
- 1 msk krossade linfrön
- ett gäng med blåbär och lite hallon
- en halv banan
De första fyra ingredienserna blandas alltså i en skål och ställs in i kylskåpet över natten. Går såklart att smaksätta med annat, som kardemumma, kokos och/eller något nötsmör.
På morgonen mixar du bär och banan till en slät kräm. Jag tog en banan, som vi hade framme i fruktkorgen. Men om du först fryser bananen i slantar och sedan mixar med bären blir krämen ännu krämigare.
Lägg upp gröt och bärkräm varvat i ett stort glas. Toppa med kokos och frön eller något annat du har hemma. Ät med sked och njut!
Min gröt med bärkräm passade ypperligt till en kaffe och ett kokt ägg. Bästa fredagsstarten!
Vad kul att du blev inspirerad och gjorde en egen variant! Det är perfekt med grötbägare som går att förbereda kvällen innan 🙂 hoppas du haft en fin helg!
Super smart, verkligen! Helgen har varit fin. Hoppas på detsamma för dig!