Det går snabbt nu för träden att få gula och röda löv. Våra björkar är alldeles gula nu. Härligt med alla dessa färger på hösten!
Något annat som gick snabbt idag var promenaden till och från förskolan. Jag kan inte nog poängtera hur smart det är att ha träningskläder på sig när man promenerar. Det blir automatiskt att man går lite snabbare då eftersom det inte gör något att man blir svettig.
Väl hemma igen körde jag ett snabbt styrkepass för axlar och rygg. Två omgångar med triset blev det, dvs sex övningar i tre set vardera. Gick snabbare än 30 minuter det!
Till lunch väntade jag besök. Därav mitt snabba träningspass. Lunchen hade jag dock lagat långsamt redan dagen innan i min Crock-Pot. Det blev köttfärssås denna gång, vilket visserligen går att laga snabbt om man vill. Men för att den ska bli extra god så kan man laga den i en Slow cooker.
Köttfärssås i Crock-Pot
ca 8 portioner
- 1 kg köttfärs
- 2 gula lökar
- ett gäng vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 köttbuljongtärning
- 5-6 dl vatten
- 2 burkar krossade tomater
- torkad oregano och basilika
- chilipulver
- svartpeppar
Hacka alla grönsaker och rotfrukter. Stek dem och lägg dem sedan i Crock-Poten. Stek köttfärsen och lägg ner den också. Häll på vatten, buljong och tomatkross samt krydda med kryddorna. Slösa ordentligt med kryddorna då köttfärsen drar åt sig mycket smak.
Sätt Crock-Poten på hög värme och låt den vara igång i minst tre timmar. Servera med nykokt pasta och grönsaker.
Jag tillagade detta igår och satte igång den idag ca två timmar innan lunchen. Då fick den tillagas lite till samt bli ordentligt varm.
Gott när mat får kokas långsamt!
Mmm jag älskar långkokt mat! Den där pannan har jag missat. Måste genast kolla upp!
Passar extra bra på hösten att göra långkok, tycker jag!