För ett tag sedan fick jag denna salt- och fröblandning från min syster. Super gott att ha på till exempel salladen, köttbiten eller laxen. När vi åt just lax härom kvällen strösslade jag på denna blandning av frön, kokos och flingsalt innan jag skjutsade in allt i ugnen.
När blandningen i flaskan har tagit slut tänker jag blanda min egen med pumpafrön, solrosfrön, kokosflingor, flingsalt och lite annat gott. Om man gör detta i en fin flaska kan det fungera som en gå-bort-present eller kanske julklapp.
Laxen smakade sedan gott med quinoa, pesto, crème fraiche och grönsaker.
En annan god laxrätt som vi åt nyligen är gravad lax med dillstuvad potatis. Kan inte tröttna på det!
Och vill man att fiskrätten ska gå riktigt snabbt att laga tar man helt enkelt en burk tonfisk och äter den med grönsaker, citron, kokt ägg och en dressing gjord på olja, vinäger och dijonsenap.
Där har ni tre rätter som smakar fina fisken!
Tack för bra tips, dillstuvad potatis är ju så gott! Jag lagar sällan fisk så detta var superbra tips! 🙂
Kul att du gillade tipsen! Jag kan själv ha lite dålig fantasi när det kommer till fisk så jag behöver påminna mig själv ibland om hur mycket gott det finns att laga.