Texas chili med rotsakschips

texas chili (3)

För några dagar sedan fick jag hem ett middagskit från Quorn. Kitet var tänkt till en chili med chips av rotfrukter. Maken min är inte jätte förtjust i quorn så när jag lagade middagen i fredags gjorde jag en gryta med quornchili och en med köttfärschili.

Det var inte speciellt krångligt att göra två varianter då alla ingredienser var desamma förutom just quornfärsen och köttfärsen. Resultatet blev mycket lyckat; en chili med rökig och kryddig smak med en touch av lime och koriander. Här kommer receptet!

texas chili (1)

Texas chili med rotsakschips

ca 4 portioner

Chili:

  • 300 g Quorn Färs eller 500 gram nötfärs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1 msk Hickory liquid smoke
  • 1 msk spiskummin (malen)
  • 1 msk chili spice mix
  • 0,5 lime (saften)
  • salt och peppar

Rotsakschips:

  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 knippe koriander

texas chili (2)

Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.

texas chili (5)

Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt alla övriga ingredienser (om det är köttfärs du har ska du fräsa den brun innan du har i resterande ingredienser) och späd eventuellt med vatten. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.

texas chili (4)

Vill ni göra en festlig och god middag gör detta. Maken och sonen fyllde pitabröd med chilin. Men jag tyckte att den var godast att äta som den var, tillsammans med rotsakschipsen.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.