När jag hade min andra advents-tävling bad jag om att få in era bästa mellanmålstips. Det var Kajsa som vann med sitt kanelstekta rotfruktsrecept, men jag fick också in flera andra bra tips från er läsare. Många äter kvarg eller keso till sina mellanmål och det gör jag med. Går ju att variera med olika tillbehör i all oändlighet och ger bra med mättande proteiner.
I det här inlägget delar jag med mig av bilder på några av mina favoritmellanmål och tipsar om några av de mellanmål som jag fick in från er i tävlingen.
Rebecka:
Mikael:
0,5 dl vaniljcasein som blandas med vatten till en ”smetkonsistens”. Låt stå 1-3 min. Tillsätt sedan 2 msk keso & 1dl naturell yoghurt. Bryt ner ett falu råg knäckebröd, toppa med granatäpplen och en clementin skuren i mindre bitar. Servera med ett stort leende och massa kärlek! Bra med protein, bra blandning av snabba och långsamma kolhydrater samt mindre fett från yoghurt och keso!
Rebecca:
Det bästa mellanmålet enligt mig är keso eller kvarg blandad med bär och som fyllning ska det vara någon frukt som kiwi och några skivade bananskivor och lite nötter över! Gärna lite kanel också.
Catharina:
Det bästa mellanmålet är när barnen och jag får en mysig stund efter förskolan med tända ljus och storebror berättar om sin dag på förskolan. Lillebror sitter med och pillar med sina leksaker. Populärt mellanmål är tärnad apelsin, granatäpple och hallon toppat med turkisk yoghurt. För lite julkänsla tillsätter vi lite kanel. Mums tycker vi båda två.
Imorgon är det fjärde advent och då är det dags för sista luckan i adventskalendern. Två priser finns att vinna!
Åhh vad gott ALLA verkar! Jag blir ju jättesugen på mellanmål. Har dock precis ätit lite ägg, skinka, hemmagjord rödbetssallad, julkorv mm. Leftovers från en liten julmiddag igår. Inte lika nyttigt som alla mumsiga mellanmål, men gott!
Ha en fin dag
Kramar
Lene
Perfekt att smaska på sådana julmellanmål nu när det är sådana tider ju!
Ha det fint du med!
Kram