Pasta carbonara på mitt sätt

Pasta Carbonara text

Jag är inte jätte förtjust i bacon, men alla andra ingredienser i en pasta carbonara gillar jag så inför gårdagens middag bestämde jag mig för att laga en pasta carbonara med fläskfilé och champinjoner istället. Det blev verkligen riktigt gott, tyckte alla i familjen!

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara med fläskfilé och champinjoner

ca 4 portioner

  • en gul lök
  • två vitlöksklyftor
  • sex champinjoner
  • ca 600 gram fläskfilé, marinerad och stekt sedan tidigare
  • 200 gram pasta av valfri sort
  • 1 dl grädde
  • tre ägg
  • 50 gram parmesanost
  • peppar

Pasta Carbonara (3)

Koka upp rikligt med vatten och ha ner pastan när det har kokat upp.

Medan pastan kokar skalar och finhackar du lök och vitlök. Fräs detta i olja i en stor stekpanna. Hacka champinjoner och låt fräsa med. Skör fläskfiléköttet i mindre bitar och ha ner också det i stekpannan. Låt allt fräsa i några minuter.

När pastan är färdigkokt; häll ner den i stekpannan och sänk värmen något. Blanda grädde, ägg och riven parmesanost i en skål. Krydda med peppar och rör om med en gaffel. Häll ner detta i pannan. Blanda runt och låt stå kvar på plattan med lite värme på så att allt smälter ihop.

Om du har färsk persilja hemma; toppa carbonaran med det.

Pasta Carbonara (5)

Skär fräscha grönsaker och lägg upp i skålar. Servera detta till carbonaran.

Pasta Carbonara (8)

Inga konstigheter, men väldigt gott!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.