Pasta, ris och mos av grönsaker

Zuccinipasta (2)

Det här med att göra ris, mos eller pasta av grönsaker och äta som kolhydratskälla till kött, fisk, kyckling, eller liknande tycker jag är super smart. Det är inte alltid jag är så sugen på vanlig pasta, ris eller potatis och då är det här ett trevligare sätt att äta på än att bara äta sallad.

Min zuccinipasta igår till middag blev inte den snyggaste, men den var god. En annan favorit är blomkålsris, som går snabbt att steka och smakar mums. Har ett blomkålshuvud i kylen som bara väntar på att få bli stekt!

broccolimos köttbullar

Testade att göra mos av broccoli förra veckan. Mosade kokt broccoli och blandade med mjölk, smör och peppar. Smakade mycket bra till köttbullar och gräddsås.

bönpasta pesto (4)

Bönpastan från Risenta är smart att ta till när man inte känner för att mosa, steka eller hyvla grönsaker själv. Jag testade den gröna varianten för ett tag sedan. Här åt jag den med pesto och lite köttfärssås.

Zuccinipasta (1)

Zucchinipastan, som jag åt igår, gjorde jag genom att hyvla strimlor av zucchini och koka i en kastrull ett par minuter. Det var gott, men den var inte så snygg. Strimlorna höll sig liksom inte så bra. Kanske att jag skulle införskaffa en mandolin eller en svarvare (heter det så?) för att få till bättre strimlor. När jag åt zucchinispagetti hos kompisen Tina för ett tag sedan var den så mycket snyggare än min. Hon verkar vara proffs på det!

2 Kommentarer
  1. Ja visst är det perfekt. Jag brukar göra mos på gröna ärtor, väldigt gott. Var länge sen jag gjorde zuchinipasta, kanske ska ta till det snart. Med riktigt god köttfärssås. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.