Brusfria måndagar

fotoalbum (2

Nog för att jag älskar sociala medier och den digitala världen. Och att slappa framför ett TV-program på kvällen kan vara hur skönt som helst. Men ibland blir det för mycket. Under dagtid brukar jag inte använda mig av datorer och mobil eller se på TV så mycket. Det är egentligen bara för att skriva ett par blogginlägg som jag tar upp datorn dagtid. Men på kvällarna blir det mycket mobilanvändande för min del. Det har liksom blivit en dålig vana att jag tar upp den där telefonen så fort barnen har somnat och vi sitter i soffan på kvällen. Ibland fyller den en funktion, ibland bara slösurfar jag runt.

Jag får extremt mycket inspiration och glädje av att vara ute på nätet och främst då genom att läsa andras bloggar och instagraminlägg. Men vi alla behöver en paus från det då och då. Därför har vi bestämt att måndagar efter att vi har kommit hem från förskola och jobb så ska vi låta bli allt brus, d.v.s. vi ska inte titta på TV och inte använda datorer, mobiler eller IPads.

fotoalbum (1)

Igår gjorde vi detta för första gången och det var hur skönt som helst! Wilmer frågade ett par gånger om han fick se på TV, men han accepterade ganska direkt att det tydligen inte var aktuellt denna eftermiddag och kväll. Istället fick vi en massa kvalitetstid tillsammans när vi var ute och gjorde snögubbe och snölykta, läste sagor och tittade i gamla fotoalbum. Wilmer fick se foton på oss för drygt tio år sedan när vi var på resor till Kroatien, Venedig, Paris och Egypten. Något vi inte har tagit oss tid att visa honom tidigare.

Och senare på kvällen softade maken och jag i soffan med tidningsläsning och prat. Hur mysigt som helst!

Jag brukar lyssna på podden Barnvagnspromenader och där råder Louise Hallin oss småbarnsföräldrar att ha åtminstone en kväll i veckan när allt ”brus” är förbjudet. Och jag tror verkligen hon har rätt i när hon säger att det är just de där kvällarna när hela familjen satt och spelade Fia med knuff, istället för att se på TV eller spela spel på paddan, som barnen kommer att komma ihåg när de blir äldre.

Nu uppmanar jag er också att ta sådana här stunder ibland; en kväll i veckan eller ett par timmar nu och då, när ni umgås och gör annat än det som finns i den digitala världen. Vi alla behöver få en paus ibland!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.