Jag fortsätter att försöka hitta på fiskrätter som alla i familjen tycker om. Häromdagen åt vi ännu en och det bästa med den var att jag dagen efter kunde använda resterna till att göra en annan fiskrätt. Det jag först lagade var torsk i kokosmjölk, tillagad i ugnen, och som vi åt med potatismos. Dagen efter åt jag den som en fisksoppa istället.
Torsk i kokosmjölk
ca 6 portioner
- två block torsk (eller annan vit fisk) á 400 gram
- ett par teskedar Red Curry pasta
- en citron
- peppar
- en burk kokosmjölk
Lägg fiskblocken i en ugnsfast form. Bred över röd curry pasta, krydda med peppar och lägg på skivor av citron. Häll kokosmjölken över det hela. Ställ in i ugnen, 200 grader i ungefär en halvtimme. Kolla så att fisken är vit och fast innan du tar ut den.
Hemlagat potatismos smakade bra till denna fiskrätt. Wilmer tyckte ris var godast till. Annars fungerar det ju med kokt potatis, bulgur eller quinoa. Jag gjorde en sallad på morot, gurka och tomat, som vi också åt till. Slutligen strödde vi också hackade jordnötter och cashewnötter på fisken. Det blev pricken över I:et!
Det här var alltså ingen avancerad fiskrätt utan väldigt lättlagad och därmed en perfekt vardagsrätt.
Det blev ganska mycket kokosmjölk över och därför tyckte jag att en soppa var en bra idé att göra av resterna. Jag tog helt enkelt en bit av fisken, skar den i mindre delar och lade den i en soppskål tillsammans med kokosmjölken. Detta värmde jag i micron och toppade sedan med morotsstrimlor och hackade nötter. Åt soppan med ett knäckebröd med ost och kokt ägg. Riktigt gott!
Som ni kanske minns har jag gått in för att hitta bra och goda fiskrätter att enkelt kunna laga i vardagen under senaste tiden. Här har jag samlat några av mina fiskrecept:
- Fisk i ugn
- Fiskgratäng med citron och dill
- Panerad fisk med remouladsås
- Tre smarta fiskrätter
- Tonfiskröra
- Fisk med thaikänsla
- Fisk- och räksoppa
Utöver dessa är ju olika typer av laxrätter alltid ett säkert kort. Här kan ni också läsa om hälsovinsterna med att äta fisk.