Till middag igår åt vi pasta med en skinksås, gjord på skinka (såklart), champinjoner, lök, creme fraiche, en skvätt grädde, mycket tacokrydda och dijonsenap. Det fanns en del kvar av såsen idag så jag använde den när jag gratinerade ett par paprikahalvor i ugnen. Blev hur gott som helst!
Jag skar helt enkelt en röd paprika mitt itu och fyllde halvorna med såsen. Har man överbliven köttfärssås, någon kycklingröra eller liknande hemma så fungerar det lika bra att ta den. Jag skivade en skiva ost till vardera halva och lade på. Sedan in i ugnen på 200 grader i ca en halvtimme. Jag tog ut dem när osten hade blivit ordentligt gratinerad och paprikan var mjuk.
Till detta gjorde jag en sallad på tomat, svarta oliver, fetaost, torkad basilika och svartpeppar. En snabb och god lunch, helt enkelt!
MEN MUMS! Vad gott! 😀
Skinksåsen var god igår, men ännu godare idag i paprikahalvorna.
Jag tycker alltid att det där låter och ser så gott ut. Problemet är bara att jag inte alltid är jätteförtjust i paprika. haha.
Då är det nog ingen maträtt för dig. 😉