Bara tre ingredienser och hur gott som helst. Att mixa mango med banan och lite kokos är ett enkelt sätt att få till en len och smakrik sorbet. Det var faktiskt första gången jag gjorde mangoglass igår kväll. Och definitivt inte sista gången kan jag säga.
Jag toppade glassen med kokosflingor och njöt av i TV-soffan. Kan tänka mig att det är gott att även strö hackade jordnötter på. Eller kanske ha en klick jordnötssmör i glassen.
Mangoglass
en portion
- 200 gram frusna mangobitar
- en banan (gärna fryst)
- 2 msk kokosmjölk
Mixa alltsammans i en mixer eller matberedare med knivar. Håll på tills konsistensen är som glass. Ät direkt eller ställ in i frysen. Om du gör det sistnämnda kan det vara smart att ta fram den lite innan den ska ätas. I alla fall gillar jag att äta min glass lite upptinad och rinnig.
Det ska definitivt testas, ser ljuvligt gott ut. Tack 🙂
/ Carolina
Gör det! Bästa är att göra den direkt innan den ska ätas. När man stoppar den i frysen blir den lite väl isig, kan jag tycka.
Trevlig helg!
Låter både enkelt och gott! Kan tänka mig att mango och banan blir perfekt tillsammans i glass!
Lite tropiskt och exotiskt. Och med lite kokos får den sig en extra god touch!