Nyårsmiddagen

nyårsafton

Här står jag på nyårsnatten, ett par timmar efter midnatt, med knappt något smink kvar, men glad i hågen för det. Vår nyårsafton igår var stillsam och trevlig på hemmaplan. Pappa/morfar/svärfar kom över och firade med oss och vi valde att ta det lugnt då maken skulle jobba dagen efter.

Vår nyårsmiddag var en ganska så traditionell sådan och smakade bra. Inga sensationer, men gott ändå!

Nyårsmiddagen (1)

Till förrätt gjorde jag en sallad av lax, mango, ananas och avokado. På den hällde jag en dressing gjord på olivolja, lime, salt och peppar. Goda smakkombinationer, tycker jag!

Nyårsmiddagen (3)

Varmrätten var en klassisk sådan med oxfilé, potatiskaka, rödvinssås och honungsstekt palsternacka.

Nyårsmiddagen (4)

Till efterrätt hade jag gjort en chokladmousse gjord på mörk choklad. Den toppade jag med kanderade mandlar och serverade med hallon.

Nyårsmiddagen (6)

Eftersom Wilmer inte gillar choklad fick han en annan efterrätt, en väldigt enkel sådan gjord på mixade hallon och banan, som serverades med vispad grädde.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.