Maträtt nummer två i denna veckas Middagsfrid-kasse var en vegetarisk rätt med pasta som huvudlivsmedel. Enkel att göra och snabbt gick det också- Den var god, men jag saknade att få äta en kycklingbit eller något annat kött till.
Casereccepasta med morötter och skogssvamp
4 portioner
- 2-3 morötter
- 2-3 små gula lökar
- 1 portabellosvamp
- 1 ask skogschampinjoner
- 1 msk timjan
- 3 msk olivolja
- 1 tråg casereccepasta
- 1 tråg magold
- 1 tråg sugarsnaps
- 1 förpackning svarta bönor
- ½ msk balsamvinäger
- ½ påse riven Västerbottenost
- 2 msk smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär morötter i stavar. Skala och skär lök i halvmånar. Grovhacka portabellosvamp och skär champinjoner i skivor. Lägg allt i en ugnsfast form eller plåt, ringla över olivolja och krydda med timjan och salt. Stek mitt i ugnen i ungefär 15 minuter.
Koka upp vatten och häll i pastan. Häll av vattnet och vänd ner halva tråget av mangold i pastan. Lägg resten av mangolden i en skål.
Skär sugarsnaps i mindre bitar. Häll ner dem med mangolden i salladsskålen. Skölj bönor och lägg i dem också. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.
När rotfrukterna och svampen är klar häll dem över pastan tillsammans med riven ost och smör. Blanda. Servera detta tillsammans med salladen.
Pastarätten får 4 av 5 möjliga poäng av mig. Den var riktigt god och framför allt var det svampen och det andra som ugnsrostades tillsammans med Västerbottenosten som gav rätten det där lilla extra. Det som drar ner poänget lite är just att jag saknade något slags kött. Det var visserligen en matig sallad med bönor som tillbehör. Men att ha pasta som huvudinnehåll i en måltid är inte riktigt min grej.
Test av middagskasse i samarbete med Middagsfrid