När jag har en kruka koriander hemma vill jag äta det till allt för det är ju bara så gott. Idag gjorde jag bullar av kycklingfärs till lunch och dem åt vi tillsammans med just koriander samt quinoa och en fräsch yoghurtsås. Underbar mat som avnjöts på en solig altan!
Jag blandade i ungefär samma saker i kycklingfärsen som jag brukar ha i köttfärsen när jag gör köttbullar. I yoghurtsåsen hade jag massor med persilja och såklart koriander.
Kycklingbullar
6-8 portioner
- 800 gram kycklingfärs
- 1 ägg
- ½-1 dl fiberhavregryn
- en skvätt vatten
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1-2 tsk sambal oelek
- svartpeppar
- chili
Blanda alla ingredienser utom kycklingfärsen i en bunke. När allt är en enda smet tillför du färsen. Blanda runt med händerna och rulla sedan bollar av den. Lägg bollarna på ett fat och stek dem sedan i smör och olja. Se till att de blir ordentligt genomstekta då rå kyckling inte är en succé.
Yoghurtsås med persilja och koriander
ca 4 portioner
- en halv burk kvarg
- 1 dl naturell yoghurt
- saften från två citronklyftor
- en aning honung
- rejält med klippt persilja
- en liten näve koriander
- peppar
Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av.
Kycklingbullarna gillades skarpt av både mig och Wilmer. Själv äter jag quinoa ganska ofta, men det var första gången han smakade och han tyckte det var gott. Jag toppade såklart min tallrik med mycket koriander.
Kyckling och koriander är verkligen en härlig smakkombinationen. Den här maträtten med kyckling tillsammans med jordnötssås, hackade jordnötter och koriander är en riktig favorit hos mig.
Åh gott! Koriander är så fantastiskt. Försöker också ha det till allt när jag väl har det hemma. 🙂
Det verkar som att man antingen älskar eller hatar koriander. Och vi älskar den uppenbarligen!