Sommarmat

Det är så härligt att färskpotatisen är här nu! Vi har hunnit med att äta den stuvad, i potatissallad och vanlig kokad i vatten och dill. Men godast av allt tycker jag är att ugnsrosta färskpotatisen med olivolja och flingsalt. Det gjorde jag igår och tillsammans med lax, citron, grönsaker och en kall yoghurtsås blev det en riktigt härlig sommarmåltid.

DSC02084Jag fick hjälp av Storebror i familjen. Han rörde i såsen och blandade till salladen. Jag skar tomat, gurka, päron och nektarin som vi blandade med bladspenat och strimlor av morot. Älskar att ha frukt i salladen!

DSC02085Såsen som vi gjorde passar såväl till kött och kyckling som till fisk. Sött möter syrligt och salt i denna smakrika härlighet.

Kall sås med parmesan och citron

ca 4 portioner

  • en rejäl näve parmesanost
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • saften från en halv citron
  • 1 tsk honung
  • en knippe gräslök
  • peppar

Riv osten och blanda med yoghurten. Tillsätt citronsaft och honung. Klipp ner gräslöken i små bitar. Smaka av med peppar. Tillsätt mer av ost, citron eller honung om det behövs.

DSC02087Det blev en sådan där riktigt somrig tallrik till vår lunch. Fast visst passar det att äta sådan här god mat även på vintern.

4 Kommentarer
  1. Kan bara hålla med dig!! Färskpotatisen är absolut bäst när man kör dem i ugnen med olivolja och flingsalt! Men kokt i sallader 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.