Jag har svårt att förstå hur man kan ”glömma bort” eller välja bort grönsaker och frukt. För mig är det en självklarhet att vi äter av grönsaker och rotfrukter till varje måltid och frukt till varje mellanmål. Det sitter i ryggmärgen och framför allt skulle inte maten smaka alls lika gott utan dessa godsaker.
Att det sedan finns så många olika slags grönsaker och frukter att välja på gör ju att det aldrig kan bli tråkigt eller tjatigt. Jag kan själv bli bättre på att variera vad jag köper i frukt- och gröntdisken för det blir ofta samma saker av gammal vana. Men jag brukar i alla fall ha som målsättning att vid varje veckohandling tänka ut minst en måltid som vi ska äta med en grönsak vi inte ätit på länge. På så sätt får vi in variation och barnen får testa nya smaker.
Något jag också brukar tänka på är att köpa så färgglada frukter och grönsaker som möjligt. Tidigare åt vi ofta isbergssallad av gamma vana. Nu för tiden väljer vi bladspenat eller annan mörkgrön sallad istället. För ju starkare färg en grönsak har desto mer antioxidanter innehåller den.
När det kommer till vad barnen äter tycker jag just detta med frukt och grönt är väldigt viktigt. Hos oss händer det titt som tätt att vår treåring äter mindre bra mat såsom sockrad yoghurt, korv eller pizza. Men oavsett vad som serveras äter båda barnen alltid grönsaker till maten. Jag tror att det är viktigt att få in den vanan från början. För den dagen som de är så stora att de får ta för sig av mat själva, i skolan eller hos kompisar, kommer det då vara inpräntat hos dem att de också ska förse sig med grönsaker.
Det är lyx att nu på sommaren kunna skörda sina egna grönsaker och jag märker verkligen på Wilmer hur roligt han tycker det är. Dessa morötter har han dragit upp och varje dag går han en runda för att plocka jordgubbar, blåbär och hallon. Har man plockat eller varit med och handlat maten tror jag att det är större chans att barnet sedan vill äta av den.
Alla dessa vitaminer, mineraler och antioxidanter som vi får i oss genom frukten och grönsakerna är så viktiga och boostar oss verkligen. Jag är övertygad om att vi är så pass friska i vår familj just på grund av att vi äter så pass bra av dem.
När man äter mycket av det gröna och varierar sin kost tror jag inte man behöver äta några kosttillskott. Periodvis gör jag det i alla fall just för att jag vill vara på den säkra sidan. Den senaste tiden har jag ätit en tablett om dagen av Garcinia Cambogia naturligt kosttillskott. Det består av en pumpaliknande frukt med grönt skal och gult, syrligt fruktkött. Förutom att kosttillskottet innehåller mycket vitaminer och mineraler kan den verka stress- och aptitdämpande samt bidrar till bättre välmående och mer energi.
Garcinia Cambogia Plus ska även minska sötsuget. Just den variant som jag boostar mig med innehåller inte bara den pumpaliknande frukten utan även cayennepeppar, grönt te och kolanöt. Som sagt, jag tror på att äta så naturligt och varierat som möjligt när det kommer till grönsaker och frukter. Men att även tillsätta några kosttillskott med bra innehåll kan inte skada utan boostar snarare upp ännu mer.
Inlägget är sponsrat av Weight World