Inte göra-listan

Tanken har slagit mig så många gånger under dessa lediga veckor; hur skönt det är att inte ha några måsten just nu. Att kunna ta dagarna lite som de kommer och inte behöva stressa iväg det första vi gör på morgonen är så skönt och jag njuter verkligen av det. Till vardags finns det nog med punkter på ”att göra-listan” och nu har jag knappast några måsten alls. Igår skrev Anna om det och idag väljer jag att haka på med min för tillfället ”måste inte-listam” eller ”inte göra-listan”.

Inte göra-listan:

  • Jag behöver inte gå upp en viss tid på morgonen. Bortsett från de dagar när vi har behövt böra resa tidigt har jag inte ställt klockan på morgonen. Istället har vi sovit tills vi har vaknat, eller snarare tills Smilla har vaknat eftersom hon brukar vakna först. Men oftast sover hon åtminstone till 7.30 så några tidiga morgnar behöver vi inte ha. I morse slog jag något slags rekord då jag sov ända till 10.30. Verkligen inte likt mig, men jag gissar att jag behövde det!

trädgården 1

  • Jag måste inte träna. Under semestern brukar jag vara mer avslappnad till min träning och tränar mer efter lust än efter krav. Till vardags vill jag gärna få till ett visst antal träningspass av olika slag och jag brukar försöka hålla det ganska så strikt eftersom jag vet hur lätt det är för mig att låta latheten ta överhand. Därför är det skönt att låta träningslusten få styra mer under semestern. Nu har dessvärre min smärta i höger skinka, som jag får ibland, kommit tillbaka och därför kan jag inte träna för tillfället. Visserligen tråkigt, men jag försöker se det som att vilan kan vara välbehövlig.
  • Vi städar och fixar i trädgården mer efter lust än efter ett schema. Det är inte lika välstädat inne hos oss som det brukar just nu, men det gör mig faktiskt inget alls. Däremot håller vi både på i trädgården en hel del, men det är för att vi tycker att det är så roligt. Inga måsten, utan bara lustfyllt och faktiskt så längtade jag under vår semesterresa efter att få komma hem och plocka ogräs. Men lika mycket som det är kul att fixa i trädgården är det härligt att sitta och fika i den eller sparka boll med Wilmer.

trädgården 2

De här rosorna fick Wilmer och Smilla varsin liten krukväxt av förra sommaren. Jag planterade ut dem i höstas och nu har de vuxit sig så här stora och fina!

  • Vi är två om barnen. För mig som har varit hemma i ett år med Smilla och den som har varit själv med barnen ganska mycket är det en sådan avlastning att ha mannen med hela tiden. Nu är vi två som passar och fixar med dem. Det frigörs tid för mig och mitt, vilket är så skönt!
  • Jag sminkar mig inte varje dag. Ännu ett ”måste” som jag släpper på under semestern.
  • Det finns inga måsten när det kommer till jobb, förskola eller andra åtaganden. I höst startar allt igen, men än har vi några veckor kvar av ledighet därifrån.

trädgården 3

trädgården 5

trädgården 6

trädgården 7

trädgården 8

trädgården 9

Bilderna är tagna från trädgården idag; vår oas och vårt paradis. I den kan jag slappna av och känna lugn på ett sätt som jag sällan kan när jag är mitt uppe i jobb eller har mycket annat kring mig. För mig är det viktigt att känna harmoni i hemmet och inte behöva åka bort för att finna den. Och så är det verkligen!

vit pannacotta

Utöver lång sovmorgon, trädgårdshäng och ogräsrensning idag var jag och barnen en sväng till min syster. Vi lekte i lekparken intill hennes hus och fick fika en super god vit pannacotta. Helt underbart!

Snart är denna ”inga måsten”-dag till ända och imorgon har vi ännu än. Underbara semester!

4 Comments
  1. Jag har precis haft mina 2 första semesterveckor (av totalt 4, men nu jobbar jag 2 veckor igen innan nästa 2 lediga) och jag har haft med alla punkter som du har (förutom de med barnen eftersom jag inte har några) och det har varit SÅÅÅÅÅååå skönt! Ser fram emot nästa 2 semesterveckor! =)

  2. Kul att du hakade på Karin! Det är underbart att få bekräftat att man verkligen inte måste någonting, att man är helt fri. Dessutom känner jag igen mig i det där med delat ansvar för barnen. Viktigt både för dem & för oss som föräldrar.

    Kram & fortsatt skön sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.