Österlen

Det kan inte finnas många som inte gillar Österlen. Det är en sådan vacker plats med nära till hav och fält, där det inte är långt till en mysig gårdsbutik och där jordgubbarna är sötare än sötast. Vi var där i fyra dagar, men jag hade lätt kunnat stanna mycket längre än så eftersom det fanns så mycket att se och uppleva. De kommande dagarna tänker jag blogga om några av pärlorna på Österlen. Idag börjar jag med att berätta om boendet vi hyrde där.

österlen

I det lilla samhället Skåne-Tranås hyrde vi en lägenhet, inredd i ett stall. Där var rymligt och vi hade allt vi behövde. Solveig som vi hyrde av driver egen verksamhet där hon syr och säljer danskläder och andra typer av trikåkläder. Om du är i behov av det går det bra att kontakta henne via hemsidan. Hennes gård var belägen på ett perfekt avstånd från allt sevärt. Vart vi än skulle så tog det en halvtimme.

hästar

På kvällarna gick vi promenader längs med vägen utanför boendet. Det var det smidigaste sättet att få Smilla att somna på. Längs vägen träffade vi både på kor, får och dessa fina hästar. Undrar hur gammalt fölet kan ha varit?

österlen

österlen

Vår lägenhet var fint inredd med sommarblommor och gammalt porslin.

rödbetor

En av dagarna fick vi en knippe med rödbetor från gården. Jätte snällt! De kokade vi dagen efter och åt till vår lunch. Älskar verkligen kombinationen rödbetor och fetaost och skulle kunna äta det varje dag i veckan.

Sammanfattningsvis var vi galet nöjda med dagarna på Österlen och med vårt boende där. Imorgon tänkte jag berätta mer om en av pärlorna vi besökte där.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.