Det är alltid trevligt med variation och när det kommer till grönsaker är det ju bra också ur ett hälsoperspektiv. Det blir tråkigt i längden att äta en sallad gjord på tomat, gurka och isbergssallad till varje måltid och det blir också ganska näringsfattigt. Vi gör vårt bästa för att variera de sorters grönsaker vi äter. Ju färggladare de är desto bättre och ju mer vi varierar färgerna desto bättre är det också.
Igår gjorde jag en så enkel variant av grönsaker, som var så god och lite annorlunda. Jag stekte ett par röda paprikor, en gul paprika och en halv zucchini i en stekpanna. När de var mjuka lade jag upp dem på ett serveringsfat, saltade och pepprade och garnerade med en salladsmix. Sist av allt pressade jag lite limesaft över härligheten.
Här hade jag kunnat fortsatt genom att strö rostade nötter eller frön över samt riva över någon god ost. Men igår fick detta räcka och jag tyckte att det var gott så.
Att mixa stekta grönsaker med krispig sallad är perfekt. Du får det mjuka, ljumma och söta mot det krispiga och kalla. Nästa gång får jag variera med några andra färgglada grönsaker.