Questbar Chocolate & Hazelnut

En bar som jag verkligen älskar är questbar och nyligen har jag insett hur enkelt det är att göra en sådan själv. Här får ni receptet på en ljuvligt god questbar med smak av choklad och hasselnöt. Jag kallar den helt enkelt Questbar Chocolate & Hazelnut!

Questbar chocolate and hazelnut

Questbar chocolate and hazelnut 2

Hemligheten till att få till den där sega, härliga konsistensen är att värma fiber sirap tills det bubblar och sedan snabbt blanda det med något proteinpulver, några steviadroppar och en smaksättning i form av ett nötsmör till exempel. Därefter formar man massan till en bar. Vill man ha i hackad choklad, torkad frukt eller nötter/mandlar i bitar knådar man in det medan det fortfarande går att arbeta med degen. Klart!

Visst låter det enkelt?!! Och det är det också. Jag har massor av idéer av olika smaker på questbars som jag vill göra nu. Två andra sorter har jag redan gjort och kommer dela med mig av framöver. Men fler än så har jag i huvudet. Nu får ni ta del av den med smak av choklad och hasselnöt. Den blev så galet god att jag vet knappt vart jag ska ta vägen!

Questbar chocolate and hazelnut 3

Questbar chocolate and hazelnut 4

Questbar Chocolate & Hazelnut

en bar

Börja med att värma fibersirapen. Enklast tycker jag är att göra det i micron. Kör på full effekt i ca 15 sekunder. När det bubblar tar du ut den. Rör i proteinpulver, steviadroppar och hasselnötssmör. Forma till en massa. Använd gärna händerna.

Hacka chokladen i små bitar. Knåda in den och kakaonibs i massan och forma till en bar. Ställ in i kylen i 1-2 timmar.

Questbar chocolate and hazelnut 6

Questbar chocolate and hazelnut 7
Questbar chocolate and hazelnut 8
Så underbart att det inte är sant. Den här godingen ska jag mumsa av till fredagsmyset. Och den kommer gå åt snabbt, kan jag lova!

Jag är ny på det här med questbars, men en som har mer erfarenhet och har producerat många härliga questbars är Fanny. Här berättar hon mer om hur man gör dessa härligheter på bästa sätt.

Inlägget innehåller affiliatelänkar

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.