Raw lakritsfudge – en nyttig version av lakritsfudge

En av mina absolut favoritgodisar i lösgodishyllan är lakritsfudge. Jag kan gå eller köra långa omvägar bara för att komma till en butik som har just den sorten. För det är tyvärr inte alla butiker som säljer lakritsfudge.

Eftersom jag älskar det godiset så mycket har jag alltid varit lite rädd för att göra en egen hälsosam variant av det. Jag har tänkt att uppgiften nog är omöjlig och att jag inte vill förstöra min kärleksrelation till lakritsfudge genom att göra den mindre god. Men så hittade jag ett recept hos Emma som verkade vara så gott så jag var tvungen att prova.

Här delar jag med mig av detta recept på Raw lakritsfudge.

raw lakritsfudge

Dessa bitar av lakritsfudge ser inte lika svarta och fina ut som originalet i butik, men de smakar underbart av lakrits och till min förvåning blev de väldigt goda. De smakar inte identiskt med de från butiken, men de är ändå galet goda. Min sats som jag gjorde tidigare idag ligger just nu i frysen och väntar på att få ätas av till fredagsmyset. Få se hur många som blir kvar av dem efter att jag har varit i farten!

raw lakritsfudge collage

Raw lakritsfudge

ca 20 bitar

raw lakritsfudge 4

raw lakritsfudge 6

Lägg alla ingredienser i en mixer. Kör den tills du har en jämn och fin massa, som släpper från kanterna. Ta ut på en bit aluminiumfolie och platta till så att du får en fyrkantig kaka, ca 1 cm hög.

Låt kakan stelna i frysen i åtminstone en timme. Ta ut, skär upp och servera. Om du inte ska äta den direkt gör du bäst i att lägga in den i frysen och förvara den där. Ta ut några minuter innan det är dags att njuta av den.

raw lakritsfudge 7
raw lakritsfudge 8

Mmmm, jag har hittat en konkurrent till den svarta lakritsfudgen jag annars köper i affären. En som finns lättillgänglig hemma, bara jag har ingredienserna, och som är långt mycket mer hälsosam. Om du gillar lakrits måste du testa dessa!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

10 Comments
  1. Vilka härliga bilder, dina blev mycket snyggare än mina, haha! Kul att du gillade dem. Själv känner jag att det är dags för ett nytt bak!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.