Att ta med frukosten i en burk tycker jag är genialt. Det är lätt att förbereda kvällen innan och går smidigt att äta/dricka on-the-go. Klassikerna för mig är att ta med chiapudding eller smoothie. Eller så gör jag en kombo av dem båda.
Nyligen har jag hittat ännu en frukostvariant i burk som jag gillar starkt: havregrynsgröt med någon god topping!
Den här burken fyllde jag med ett lager havregrynsgröt, kryddad med pepparkakskrydda, och sedan ett lager med bärsmoothie. På toppen hade jag äppelklyftor och solrosfrön. Super gott!
Att äta kall gröt är riktigt gott. Faktiskt! För jag trodde inte att det skulle vara det innan jag testade. Och att kombinera gröten med en smakrik smoothie är en hit.
Väldigt enkelt är att kombinera havregrynsgröten med bananskivor. Går extremt snabbt att förbereda och blir mycket gott.
Det där ska jag testa, pepparkakskrydda på min gröt….spännande 🙂
Det smakar jul och är hur gott som helst!
Supersmart! Sen jag slutade äta gluten har jag nästan alltid med mig någon form av frukost i burk när jag ska ut och resa tidigt på morgonen. Det är så svårt att hitta något att äta på stationerna och med ett överfyllt förråd av gamla syltburkar är det enkelt att kassera dem efter användning. Så bra tips!
Smörgås i all ära, men om man inte kan äta gluten som du eller om man är sugen på något annat är ”burkfrukost” grymt!