Läkarmissionen – Everyday Stories lucka 5

Det spekulerades en hel del för några veckor sedan att välgörenhet skulle bli årets julklapp. Nu blev det inte så utan istället var det robotdammsugaren som knep den ärofyllda platsen. Synd, tycker jag. Välgörenhet är en så mycket viktigare sak än att vi som har det bra slipper dammsuga själva.

Men även fast årets julklapp inte är välgörenhet kan vi alla göra skillnad genom att ge till behövande i alla fall. Varför inte bestämma med familjen och släkten att alla ska dra ner på julklapparna till varandra för att istället ge en summa till välgörenhet?

Bakom dagens Everyday Stories lucka ger vi er förslaget att ge till Läkarmissionen – att ge julklappar som förändrar framtiden.

Julkalender Läkarmissionen

Hos Läkarmissionen hittar du julgåvor som verkligen kommer till nytta. Här är tre exempel:

Stöd till Panzisjukhuset, 60 kr

När allvarligt undernärda barn klarar av att äta själva är den värsta krisen över. Ge en julgåva som hjälper utsatta familjer i östra DR Kongo.

Skoluniform, ryggsäck och skor till Honduras, 100 kr

För de fattigaste familjerna, där föräldrarna själva ofta är analfabeter, är kostnaden för skoluniformer och material ett stort problem. Med skolpaketet ser du till att barn från slumområden i Honduras huvudstad Tegucigalpa kan börja skolan. Bristen på skolgång och utbildning gör att det är svårt för människor att ta sig ut fattigdom, därför är stöd till utbildning den bästa ”hjälp till självhjälp” som du kan ge.

Griskulting till Nicaragua, 250 kr

Deltagarna i projektet är oftast ensamstående mammor som också går kurser för vuxna analfabeter. Grisuppfödningen ger dem en möjlighet att tjäna ihop pengar till skolavgifter, sjukvård och andra viktiga saker.

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Tack vare gåvor från privatpersoner i Sverige kan man varje år förmedla omkring 100 miljoner kronor till hjälpinsatser i fyra världsdelar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.