Bland det bästa med att baka kakor är att de sprider en sådan härlig doft i huset när de gräddas i ugnen. Dessa hälsosamma mandelkakor med smak av choklad, som jag tog fram receptet på till MyProtein, doftade ljuvligt när de gräddades. Och de var goda att äta också, kan jag lova!
De här kakorna är gjorda enbart på hälsosamma ingredienser och är fyllda med bra näring. Älskar kakor som både gör gott och smakar gott!
Det var en sen eftermiddag förra veckan, efter att vi hade kommit hem från skola och jobb, som jag ställde mig och gjorde dessa mandelkakor. Eftersom de går ruskigt snabbt att göra är de typexemplet på småkakor som fungerar att baka egentligen när som helst. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser, forma till bollar, platta till och grädda i ugnen.
Den kvällen var det gott med en kaka och ett glas mjölk efter middagen!
Mandelkakor med smak av choklad
12 kakor
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk kakao
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl mandelsmör
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1 ägg
- 2 msk kokosolja
- ca 15 steviadrops
- en liten näve kakaonibs
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda de torra ingredienserna, d.v.s. mandelmjöl, kakao och bakpulver i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör runt tills du har en slät deg.
Smörj en plåt med kokosolja alternativt lägg på ett bakplåtspapper. Rulla 12 bollar av degen. Lägg ut dem på plåten och platta till dem lätt.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
Att använda mandelsmör i kakorna för att få den där mandelsmaken var väldigt gott. Men det går så klart att variera med andra nötsmörer, som jordnöts-, hasselnöts- eller cashewnötssmör. Så nästa gång kanske det blir hasselnötskakor?!!
I samarbete med MyProtein
Måste testa! Allt som innehåller jordnötssmör är gott tycker jag 🙂
Då tycker jag absolut du ska testa!