Pannbiffar – ett gott middagstips

Att göra pannbiffar till middag är ett återkommande inslag hemma hos oss. Det är en maträtt som alla i familjen gillar och som går att äta med olika tillbehör. Jag gillar dessutom att göra pannbiffar snäppet mer än köttbullar eftersom det går snabbare att rulla och platta till dem än att rulla köttbullar.

Jag brukar variera lite grann vad jag har i mina pannbiffar. Här får ni receptet på de pannbiffar jag lagade till middag härom kvällen.

pannbiffar middagstips

Pannbiffar

ca 6 portioner

  • ca 800 gram köttfärs
  • en skvätt soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk kapris
  • 1 ägg
  • 1/2 dl havregryn
  • svartpeppar
  • chili
  • en skvätt vatten

Hacka kaprisen smått. Blanda alla ingredienser utom köttfärsen i en skål. När allt har blandats lägger du ner köttfärsen och mosar in den i blandningen. Använd gärna händerna.

Rulla stora bollar och platta till dem till biffar, som du lägger på en tallrik.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek biffarna på hög värme, några minuter per sida, tills de är genomstekta.

Annat som är gott att ha i biffarna är soltorkade tomater, fetaost, örter som oregano och basilika eller oliver.

pannbiffar middagstips

Dessa pannbiffar åt vi tillsammans med kokta grönsaker, tomat och riven parmesanost. Mums!

Annat som är gott till pannbiffar är stekt lök, potatismos och saltgurka eller rödbetor med fetaost. Älskar också att äta dem tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.