Fettisdagen – mina tips på semmelrecept

Hej Fettisdagen! Sedan årsskiftet har det sökts mycket på semla och andra sorters semmelrecept för att idag nå sin kulmen. Det är nästan lite komiskt hur söktrenden på semla & CO. börjar öka strax efter jul och stegrar mer och mer för varje dag tills vi är inne i februari där den håller i sig fram till Fettisdagen. Dagen efter idag kommer det knappt sökas alls på den här typen av recept och först efter årsskiftet nästa år drar sökningarna igång igen.

Om du ännu inte vet vad du ska äta för slags semmelliknande bakverk idag på Felixdagen kommer här ett gäng sista-minuten-tips. Om du inte hinner baka eller laga iordning en egen semmelvariant så går det ju att gå in på närmaste bageri. Det finns nog inget bageri som inte säljer semlor idag.

Mitt allra härligaste semmeltips är den semmelchia som jag skrev om igår. Den är alldeles underbar att äta till frukost eller mellanmål och samtidigt som den är hälsosam och mättande smakar den verkligen semla. När jag har ätit denna semmelchia till frukost de senaste dagarna har jag skurit ner bitar av banan. En riktig smaksuccé faktiskt!

Semmelpannkaka

Den semmelpannkaka, som också går att göra som semmelwrap och som jag skrev om i helgen, är ljuvlig den med. Det här är den perfekta efterrätten efter kvällen middag!

semmelkladdkaka

På jobbet har jag dagligen sedan årsskiftet blivit inspirerad av olika härliga semmelrecept. Här kommer några av dem.

Fettisdagen – tips på olika slags semlor att äta idag:

Hoppas att du har hittat inspiration denna Fettisdag! Vilken är din semmelfavorit?

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.