Semmelpannkaka igår och semmelchia idag. Här kommer ännu ett härligt recept att prova inför Fettisdagen. Eller kanske redan idag?!! Jag äter denna semmelchia till frukost idag, men den passar lika bra att äta till ett fika, som mellanmål eller kvällsmål. Själva chiapuddingen är kryddad med kardemumma och toppad med hemmagjord mandelmassa, vispad grädde och hackade mandlar. Mums, det här måste ni testa!
Semmelchia
2 portioner
- 4 msk chiafrön
- 3 dl mandelmjölk
- en uns vaniljpulver
- en uns kardemumma
- sockerfri mandelmassa efter receptet här
- vispad grädde
- hackade mandlar
- sukrin melis
Börja med chiapuddingen, antingen dagen före eller åtminstone en timme innan du ska äta den. Blanda chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver och kardemumma i två glas. Rör om i chiapuddingen med jämna mellanrum tills allt har blandats jämnt.
Gör den sockerfria mandelmassan. Vispa grädde och hacka mandlar.
Toppa chiapuddingarna med mandelmassan, vispad grädde och mandlar. Pudra över sukrin melis. Servera!
Visst är det härligt att det finns så många goda och hälsosamma varianter på semla?! För er som gillar chiapuddingar kommer älska denna söta och goda semmelchia.
En dag kvar till Fettisdagen. Men den här semmelchian tycker jag man kan äta när som helst på året.
Alltså bilderna är ju fina och så, men näej ändå? Blir så himla konstigt i mitt huvud det här! (old school semmelätare, jo, det är jag det)
Vi är olika där. Själv älskar jag semmelchian och alla andra slags chiapuddingar, men gillar inte den vanliga semlan alls. Så kan det vara!
En till chiaälskare här! 🙂 Måste testa den där!
Det bara måste du göra!
När du använder mandelmjöl gör du egen el köper du och i så fall vilket märke?
Jag brukar oftast använda köpt mandelmjöl. Nu senast har jag ett mandelmjöl av märket CarbZone. Annars har Risenta en bra variant.