Att äta mellanmål är viktigt för mig. Jag skulle aldrig orka hålla energin och humöret uppe hela dagen om jag bara åt de tre huvudmålen. Mellanmål ska vara enkla att göra, mätta bra och innehålla viktig näring för kroppen. Så ser mina mellanmål ut de flesta av gångerna i alla fall. Ett par mellanmål i veckan brukar bestå av mer fikaliknande innehåll.
Till vardags är det näring och mättnad som är de viktigaste faktorerna för mina mellanmål. Och självklart ska det smaka gott också!
Den här veckan tipsar jag och bloggkollegorna här på Everyday Stories om goda och härliga mellanmål. Mitt tips får ni i form av kanelstekta äpplen med keso och vispad grädde. Detta mellanmål är så gott och lyxigt att det fungerar minst lika bra att äta som en efterrätt.
Kanelstekta äpplen
en portion
- ett äpple
- lite kokosolja
- kanel
Serveringsförslag till de kanelstekta äpplena:
- keso
- vispad grädde
- hackade hasselnötter
Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Värm en stekpannan med en klick kokosolja i. Stek ungefär hälften av äppelklyftorna på medelvärme. Pudra över kanel. Vänd äppelklyftorna efter en stund och pudra kanel även på den andra sidan.
När äppelklyftorna har fått fin färg tar du av stekpannan från plattan.
Rör ihop keso och vispad grädde och lägg upp i en skål. Lägg äppelklyftorna i samma skål och toppa med hackade hasselnötter.
Varför jag inte steker alla äppelklyftorna är för att jag tycker det är gott att även äta råa äppelklyftor till detta. Det gör att det blir lite härligt krisp till mellanmålet.
Det här är helt klart ett av mina absoluta favorit mellanmål. Ni förstår kanske varför?!!
Andra mellanmålstips från Everyday Stories:
- Linas tips på fem snabba och nyttiga mellanmål
- Sofias (inte mindre än) 25 stycken mellanmål
- Annikas mellanmåltänk
Följ mig på Instagram!
Om ni gillar det ni läser och vill få daglig inspiration om bra mat, kost, träning och hälsa? Följ mig på på Instagram där jag heter @karinaxelsson.se.
Alltså ååh, så gott det här både ser ut och låter!
Det här är verkligen en favorit. Åt det som kvällsmål igår. Mums!