Gino med kokos

Ända sedan efterrätten Gino blev populär, vilket var för säkert minst 15 år sedan, har jag älskat denna fruktiga efterrätt. Originalet görs av jordgubbar, kiwi och banan, toppas med riven vit choklad och gratineras i ugn. Super gott. Men här vill jag dela med mig av en annan variant på Gino; en Gino med kokos och gjord på hallon, päron och banan. Hur god som helst och faktiskt minst lika god även utan choklad!

gino-med-kokos-recept-2

Gino är så pass gott att det går att äta den varje dag. Faktum är att jag inte äter den till efterrätt så ofta längre utan allt som oftast gör jag den som ett kvällsmål istället. Varma frukter och bär, toppade med kokos och serverade med en klick vispgrädde. Mmmm, ljuvligt för smaklökarna!

gino-med-kokos-recept-3

Gino med kokos

en portion

  • en banan
  • ett päron
  • en näve hallon
  • kokos
  • vispgrädde

Skär ner frukterna i en liten ugnsfast form. Häll över hallonen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut när frukterna har fått lite färg samt har mjuknat. Strö över kokos och servera med en klick vispgrädde.

gino-med-kokos-recept-4

gino-med-kokos-recept-5

Tänk er en ljummen sommarkväll. Solen är på väg ner och du är sugen på något gott. Gör då denna Gino med kokos och sätt dig utomhus och njut av den medan skymningen sänker sig. Om du inte har just dessa frukter hemma så fungerar det att variera med andra sorter. Ta det du är sugen på helt enkelt!

gino-med-kokos-recept-6

Gino med kokos och Gino generellt går inte att tröttna på. Inte har jag gjort det under dessa 15 år i alla fall!

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.