Att bo på ett hotell med All Inclusive kan för vissa vara en fälla. Det finns obegränsad tillgång till mat, allt ingår och det är bara att ta för sig under hela dygnet. När vi var på Malta nu senast och bodde på ett All Inclusive hotell blev det tydligt hur detta överflöd av mat var svårt för vissa att hantera. Eller så passade de på att äta som tokar för att det var semester.
Bufféer och obegränsad tillgång till mat är en frestelse för ögat. Men det går ju liksom inte att äta allt. Så jag brukar alltid gå en runda först för att se vad som ser godast ut. Och så tar jag för mig av det! Att äta av flera olika slags rätter blir ofta inte gott så bättre att satsa på en rätt.
Plockar man för sig av förrätt, varmrätt och efterrätt samt också av bröd och andra tilltugg blir det lätt för mycket mat. Smart kan vara att då bestämma att man får äta högst två rätter per måltid.
Här tänkte jag visa den typ av mat jag åt av på Malta.
Frukosten är alltid dagens godaste måltid, enligt mig. Som oftast när jag äter hotellfrukost satsade jag på ägg, grovt bröd, massor av frukt och kaffe.
Äggen åt jag helst stekta, men tog ibland också kokta. Jag var glad att hitta ett riktigt grovt pumpernickelbröd, men ibland valde jag grovt rostbröd. Jag plockade på mig ett stort fat med frukt, som jag och Wilmer delade på.
Till lunch åt jag oftast kyckling eller lax. Till det en massa grönsaker och om det fanns melon plockade jag på mig rikligt av det. En bit baguette fanns det också plats för.
Hotellet hade bra variation av mat och på salladsbuffén fanns det alltid något nytt och spännande att välja på, som kikärtssallad, mozzarella med tomat och kokt broccoli.
Höjdpunkten under vistelsen där var såklart när Wilmer fick tillstånd till att gå utanför hotellrummet. Att äta alla måltider på restaurangen istället var helt underbart. Helst satt vi på uteserveringen!
Vid varje måltidsbuffé fanns det hur många efterrätter och tårtor som helst att välja på. Jag må vara en gottegris, men den typen av efterrätter de hade där var inget för mig. Jag smakade på körsbärspajen och chokladkakan, men de var inte speciellt goda.
Hellre tog vi för oss av den färska frukten och åt som kvällssnacks.
Eller så år vi kakor och choklad, som vi köpte själva.
En kväll hade hotellet en efterrätt som jag verkligen gillade; brownie med glass. Det var helt klart värt att vänta på!
Jag är precis hemkommen efter 2 veckors all inclusive i Grekland. För mig blir det mest en kamp om att få i mig tillräckligt med protein. Jag äter inte vete, inte mjölk, inte ägg, inte paprika och inte lök. Lycka till liksom 😉 Dessutom dricker jag bara vatten och kaffe och på vårt hotell fick jag betala för kaffet så AI var rätt ovärt det för min del 😉 Nästan all mat på buffen var glutenmärkt, tom t.ex. rostad potatis så ofta åt jag rödkål, morötter och nån bit söndergrillad kyckling, typ. Såg verkligen inte fram emot måltiderna måste jag säga.
Du ser dock ut att ha hittat riktiga godbitar på ert hotell! Och frukt brukar det ju finnas massor av så det kan man unna sig att frossa i tycker jag!
Åh, det lät svårt för dig! Förstår att allergier och liknande gör det svårt… Att de tog betalt för kaffet var märkligt, kan jag tycka.
Grekiskt ”kaffe” ingick men jag kallar inte färgat vatten för kaffe 😉
Ha, ha! Nej, det förstår jag!