Helgens frukostar

Den här helgen har varit så galet mysig och härlig. Jag har haft mina bästa tjejkompisar hemma hos mig från fredag kväll till söndag förmiddag. Alla hade med sig sitt yngsta barn så det har varit häng med kompisar och små söta barn hela helgen lång. Med en fyra-fem barn i åldrarna ett till fyra blir det ganska intensivt. Vi satsade på att hänga på hemmaplan hos mig eftersom det var enklast och skönast. Lite luft fick vi på lördagen när vi gick ut och lekte i lekparken med barnen, men i övrigt myste vi mestadels inomhus.

Det blev att vi åt mycket gott och här vill jag visa vad vi åt till helgens frukostar.

På lördagens morgon svängde jag ihop en ugnsbakad gröt med smak av äpple och kanel. Den visade sig vara populär hos både vuxna och barn. Det var första gången som jag dubblade receptet och tillagade den i en stor pajform. Men det visade sig fungera bra!

frukost-2-ugnsbakad-appelgrot

Äpplena tog jag från vårt lilla äppelträd ute i trädgården. Här hittar ni receptet på ugnsbakad gröt med äpple.

frukost-3-chiapudding

Till dagens frukost ville kompisarna gärna att jag skulle göra chiapudding och såklart kunde jag göra det. Jag förberedde igår genom att blanda chiafrön med mandelmjölk och kokosmjölk, som jag smaksatte med vaniljpulver. Imorse gjorde jag i ordning ett gäng chiapuddingar och som ni ser blev det en variant med kiwi, banan och jordnötssmör.

frukost-4-chiapudding

Jag toppade mina chiapuddingar med granola och solrosfrön. Sedan serverade jag dem och de fick tummen upp av gänget.

Utöver lördagens ugnsbakade gröt och söndagens chiapuddingar hade vi en massa annat gott på frukostbordet också. Vi har verkligen njutit denna helg, både av varandra och av maten!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.