Min snällkalender – följ mig i december och bli lite snällare!

När morgonen bjuder på en himmel i rött, orange och lila, som den gjorde i fredags är det lätt att vara snäll. I alla fall blir jag på bra humör när jag får uppleva vacker natur eller naturfenomen. Det är som balsam för själen, som får mig att bli lycklig ändå in i benmärgen.

Att vara snäll mot sig själv och andra är så viktigt och jag skulle vilja uppmana er alla till att jobba aktivt för att vara så snäll som du kan. För de flesta av oss är det av störst vikt att vi jobbar med att vara snälla mot oss själva, att släppa på kraven, klappa sig själv på axeln och boosta sig med positiva tankar bör vi göra varje dag. Men som chef är det också viktigt att vara snäll och som medmänniska bör vi vara snälla mot alla vi möter.

Didrik och Nikki har gjort det utmärkta i år i att sälja en snällkalender där allt överskott går till Friends och deras arbete för att stoppa mobbingen. Jag har inte fått tag på något sådant exemplar så jag tänker arrangera min egen version av snällkalendern på bloggen i år. Häng med mig i december och få dagliga tips på hur du kan vara snäll mot dig själv och mot andra!

soluppgang-2

Snällkalendern

Julen ska vara en tid för kärlek och extra omtanke och därför passar snällkalendern extra bra i dessa tider. Min förhoppning med min snällkalender är dock att både jag och ni ska skapa en vana av att vara lite extra snälla i vardagen, att det ska hålla i sig även efter jul. Det är en hård och kall värld vi lever i många gånger och vi behöver vara snälla mot varandra för att orka med och för att klara av den.

soluppgang-3

soluppgang-4

soluppgang-5

Att vara snäll på riktigt och på ett ärligt sätt skapar ringar på vattnet och sprider mer snällhet omkring oss. Det kan handla om ett leende mot en människa du möter på T-banan, att du ringer en vän som behöver uppmuntran eller att du erbjuder någon en tjänst. Det behöver inte vara något stort för dig, men det kan vara så mycket större för en annan.

soluppgang-6

Om två dagar går vi in i december. Låt oss göra december till en extra snäll månad. Kolla gärna in mina snälltips som jag kommer leverera varje dag fram till jul och fundera på vad du kan göra för att vara extra snäll. Och låt sedan snällheten finnas kvar när vi går in i nästa år.

Mer snällhet åt folket!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.