Min syster gjorde en super god grönkålssallad till vårt julbord på julafton. Det var en fräsch och god sallad, som förutom grönkål bestod av rostade nötter, citrondressing och parmesanost. Salladen var riklig på grönkål, men det blev ändå lite rester kvar av grönkålen.
Av dessa rester testade jag att göra grönkålschips för första gången och här vill jag tipsa om det.
Grönkålschips är det ultimata snackset när du är sugen på något salt och krispigt, men vill att det ska vara hälsosamt. Det är dessutom hur enkelt som helst att göra själv!
Grönkålschips recept
- grönkål
- olivolja
- flingsalt
- ev. chiliflakes
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj grönkålen och ta bort alla grova stjälkar från den. Riv grönkålsbladen smått. Massera grönkålsbladen med olivolja samt flingsalt och eventuellt chiliflakes.
Sprid ut grönkålsbladen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen.
Låt kålen stå i ugnen tills den har blivit riktigt krispig, vilket tar ungefär en timme. Ta ut och njut av som ett härligt hälsosamt snacks!
Testa att byta ut dina vanliga chips till dessa grönkålschips och se vad du tycker!
Förutom att äta grönkålschips som snacks är det trevligt att toppa en måltid som burgare och klyftpotatis med dem, vilket jag gjorde härom sistens. Gott med lite krisp på det hela!