Kanelrostade cashewnötter, hur gott låter inte det? Det här är ett nytt slags snacks jag har hittat till och det är busenkelt att göra det själv.
Cashewnötter i kanel
- en påse naturella cashewnötter
- kanel
Sprid ut de naturella cashewnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kanel. Skjutsa in i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter.
Håll hela tiden lite koll på nötterna då det kan gå snabbt i vissa ugnar. Jag hade mina cashewnötter inne i ca 8 minuter, men det kan skilja mellan 5 och 10 minuter tills nötterna har fått tillräckligt med rostning.
Ta ut nötterna ur ugnen och låt svalna en stund på plåten.
Dessa kanelrostade cashewnötter är goda att äta som de är, men fungerar också att toppa gröten, smoothien eller filen med. Jag valde att lägga mina tillsammans med gojibär i en burk med tätslutande lock. Perfekt att ta en liten näve ur när det är mellanmålsdags! Det här är verkligen ett perfekt snacks och super gott att äta som godis när kvällssuget sätter in.
Den här burken tog jag med mig till jobbet igår. Nu står den på mitt skrivbord där så att jag har ett nyttigt snacks eller mellanmål nära till hands när jag behöver.
Jag älskar kanel i många olika former och det här är alltså ännu en av dem. Och kombinationen tillsammans med de söta gojibären är verkligen klockren.
I samband med att jag rostade dessa nötter valde jag att toppa min frukostgröt med dem. Om den gröten kommer jag snart berätta mer!
Wow, det där lät ju supergott! Älskar både nötter och kanel så det ska jag testa 🙂
Jag tror säkert att du kommer älska det!
Lät himla gott (och enkelt). 🙂
Så värt att göra. Verkligen!