När söndagen är som allra bäst

Jag gillar söndagar som är lugna och utan några direkta måsten. När en söndag är som allra bäst får jag sova tills jag vaknar och kan äta frukost länge. Jag får vara med familjen och skrota runt hemma så mycket som jag känner för. Det är också en dag med mycket utomhusvistelse, frisk luft och rörelse. Det finns tid för att varva ner och ladda upp inför en ny kommande vecka.

Exakt en sådan härlig söndag hade jag igår. Efter en intensiv vecka och lördag var det så välbehövligt och jag njöt av det i fulla drag. Att solen strålade och det var riktigt varmt ute gjorde inte söndagen sämre direkt. Här får ni ett gäng bilder från min söndag.

En riktigt bra söndag

Jag sov längre än både Smilla och mannen. Först vid halv nio öppnade jag mina blåa och det var så skönt att vara helt utvilad. Frukosten var precis så där långsam och härlig som jag vill att den ska vara på helgen. Jag rostade grovt fröbröd, bredde på jordnötssmör och toppade den med skivad banan. Ett gäng sådana smörgåsar och kaffe utgjorde min söndagsfrukost.

en gammal Amazon

När alla hade ätit sin frukost gick vi ut i trädgården. Vädret var alldeles ljuvligt. Mannen tvättade bilarna och bytte till sommardäck medan jag rensade bort gamla blommor i trädgården. Barnen sprang runt och var allmänt glada och nöjda med tillvaron.

Den gamla Amazonen fick komma ut i vårsolen och senare på eftermiddagen åkte hela familjen på årets första Amazontur. Barnen cyklade och jag gick med dem bort till lekparken. Jag hade en tunn jacka på mig och det var så skönt att veta att vi inte hade någon tid att passa på hela dagen.

Tacopaj med quorn Tacopaj med quorn

Jag gick in för att laga lunch. Vegetarisk tacopaj med quorn och massor med goda tillbehör blev det. Älskar guacamole och koriander och tog för mig rejält av dem till pajen.

Vi rensade ut alla vinterkläder och bar in dem i friggeboden och så plockade vi fram alla vårjackor och vårskor istället. Älskar att vi nu officiellt har sagt hel då till vintern nu. Sedan gick vi ut i vårsolen igen.

Bilutflykt med Amazonen Bilutflykt med Amazonen

Vi tog en tur med Amazonen. Smilla somnade så fort vi började åka, men vi andra njöt av att vara ute och söndagsåka.

kanelbullar

När vi kom hem igen fikade vi stora härliga bullar. Sedan gick vi ut igen!

barnen cyklar och åker trampbil en solig vårkväll

Medan solen sken starkt och långsamt gick ner bakom husen och buskarna cyklade barnen och så spelade vi fotboll. Vi var ute ända till 19-tiden och när vi gick in kunde vi summera en dag med massor utav sol, frisk luft och rörelse ute. Så skönt!

vas med en gren från körsbärsträdet vas med en gren från körsbärsträdet

En av grenarna på ett av våra små körsbärsträd behövde klippas av. Den tog vi in och ställde i en vas. Förhoppningsvis kommer den börja blomma om ett par veckor.tussilago

Medan vi åt vår sena kvällsmat tittade vi på de gula små tussilagoblommorna på vårt köksbord. Åh, vilken skön söndag vi fick ha igår!

Söndagen är verkligen en av veckans bästa dagar enligt mig. Älskar att det är en ledig dag samtidigt som jag njuter av att på söndagen få planera inför den vecka som snart kommer. Det var länge sedan jag kände av ångest på denna dag, men om du känner av söndagsångest kan du läsa mina tips för att slippa det här.

6 Comments
  1. Tänk om alla söndagarna kunde vara så, att hämta energi för nästa vecka. Jag gillar ju också att planera upp nästa vecka med familjens aktiviteter o middagar osv, på söndagen.. Skönt en färdig plan.. Längtar sååå till helgen denna veckan då företaget jag jobbar på kommer få en liten påhälsning av skatteverket tor-fre, på nån rutinrevision, o ja, det är jag som jobbar med just det!!

  2. Åh, vilken supermysig söndag <3 Så underbart att våren är här också, det gör liksom livet lite enklare och det är så skönt att kunna spendera långa dagar utomhus i vårsolen 🙂 Hoppas att du får en fin vecka! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.