9 varningssignaler för stress

Ni kanske minns att jag förra sommaren berättade om att jag planerade för att skapa en webbkurs om stress, en anti-stress guide för att få hjälp att hantera stress i sitt liv och undvika utbrändhet? När jag planerade för det hade jag möjlighet att jobba mer med mitt egna företag än jag har idag, men när hösten kom och jag fick mitt drömjobb, som innebär att jag jobbar heltid vid sidan av mitt egna företag, så insåg jag att jag inte skulle ha tid till att skapa denna webbkurs.

Vad jag dock hann göra var att samla en hel del information om stress och utbrändhet och det känns ju dumt att all den informationen bara får ligga i ett dokument i min dator utan att göra någon nytta. Jag kommer därför att publicera en inläggsserie här på bloggen under ämnet stress med början här och nu. Det kommer bli en slags anti-stress guide där första inlägget i denna serie handlar om varningssignaler för stress. Om du känner igen dig i flera av dessa signaler tycker jag att du ska ta dem på allvar och fundera kring om du är lite för stressad för ditt eget bästa just nu

en parkbänk i Danmark

Men först inledningen till denna anti-stress guide: Vi lever i ett stressat samhälle av idag. Många av oss är alltid uppkopplade, vi har mycket att göra och de prestationskrav vi ställer på oss själva är höga. Det är idag alltför många som drabbas av utbrändhet och går in i väggen.

Med denna anti-stress guide hoppas jag kunna hjälpa några att undvika att hamna i den berömda väggen eller i utbrändhet. Min ambition är att guiden ska vara en hjälp till att hantera stressen i tid genom att bemöta den när den kommer.

Guiden kommer finnas samlad här.

Varningssignaler för stress:

Våra kroppar är ofta väldigt smarta. När stressen tar över för mycket brukar kroppen skicka ut en eller flera varningssignaler. Ta dem på allvar och lyssna till dem! Här får du nio varningssignaler som tyder på hög stress.

  1. Du reagerar med mycket känslor. Dessa känslomässiga reaktioner kan komma både vid bagateller och större situationer.
  2. Du är ständigt trött. Det spelar nästan ingen roll hur mycket du än sover eller vilar. Den konstanta tröttheten gör sig ändå påmind.
  3. Du blir lätt sjuk och drabbas av allt från förkylningar till influensor. Kroppens immunförsvar är försvagad på grund av stressen och den orkar inte kämpa emot infektioner såsom den är van vid.
  4. Du har inte samma engagemang längre.
  5. Du är ineffektiv och det känns ibland som att du inte får någonting gjort.
  6. Du lever inte i nuet och kan njuta av det som sker just för stunden.
  7. Du är fixerad vid detaljer och vill att allt ska vara perfekt in i minsta detalj.
  8. Du känner dig överbelastad av arbete och upplever att allt arbete lastas på dig, både på arbetsplatsen och hemma.
  9. Du känner dig deprimerad och likgiltig. En följd av det blir att du isolerar dig genom att sluta umgås med nära och kära.

Samtliga av dessa signaler kan självklart ha andra orsaker och det behöver inte betyda att du är på väg att blir utbränd. Om du känner igen dig i en eller flera av dem finns et dock en risk att din kropp börjat ta skada av en för hög stressnivå och det ska du ta på allvar. På vårdguiden finns praktiska råd för att hantera din stress.

Fakta: ELLE

karins-halsoguideJag har alltså ännu inte gjort en webbkurs i ämnet stress, men sedan en tid tillbaka finns min webbkurs Karins Hälsoguide. Med hjälp av den kan du hitta till ett mer balanserat och hälsosamt liv där hela du mår bra. Hälsan är det viktigaste vi har så se till att prioritera den i ditt liv!

>>> Köp Karins Hälsoguide här <<<

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.