Reykjavik – våra upplevelser i Islands huvudstad

Det allra sista inlägget om vår semester i somras på Island blir detta om huvudstaden Reykjavik. Vi bodde strax utanför staden och hann med att besöka den både en och två gånger. Första kvällen på Island åkte vi in dit för att äta middag. Vi hittade en trevlig restaurang precis vid hamnen och blev smått chockade över priserna. Även om vi visste innan att det är dyrt på Island var det lite av en chock när vi tittade på en meny första gången.

Här kommer nu bilder och upplevelser från vårt besök nummer två av Reykjavik. Det var en av de sista dagarna på Island och vi spenderade ett gäng timmar i en kall, blåsig och regnig stad.

Reykjavik - huvudstaden på Island

Reykjavik

Nere vid hamnen i Reykjavik är det fint med en vacker utsikt över havet. Det ser ut som en traditionell fiskeby med fiskebåtar och små fiskehus. Förutom en del restauranger finns det ett område med söta, små butiker som är trevliga att gå runt i.

Reykjavik - huvudstaden på Island

Vi hade hört om den höga kyrkan som skulle finnas i staden och passade såklart på att promenera dit för att kolla in den. Hallgrímskirkja är hela 74,5 meter hög och syns över så gott som hela Reykjavik. Det är den näst högsta byggnaden på Island.

När vi kom dit visade det sig att den var stängd så vi gick inte in.

Karin i Reykjavik, huvudstaden på Island

Karin i Reykjavik, huvudstaden på Island

Men lika glad för det var jag!

Mat i Reykjavik, huvudstaden på Island

Island känns som en trendig stad och det finns en hel del coola butiker, restauranger och nattklubbar där. Den lunch vi åt dagen när vi var där var hur god som helst. Jag minns tyvärr inte vad restaurangen hette, men fisken och potatismoset jag åt där var himmelskt gott. Faktiskt den godaste av alla måltider jag åt under våra fyra-fem dagar där.

Husvägg i Reykjavik, huvudstaden på Island

Husvägg i Reykjavik, huvudstaden på Island

Det jag gillade mest med Reykjavik var alla snygga husväggar som var smyckade med fina målningar. Den här enhörningen var super snygg, tycker jag, och efter att vi hade passerat det huset kunde vi bocka av både enhörning, flera vattenfall och regnbåge under vårt besök på Island.

Husvägg i Reykjavik, huvudstaden på Island

Med en bild på den här roliga apan säger vi hej då till Reykjavik!

Här får du alla mina inlägg från vår fantastiska semester på Island:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.