Snöbad och bastu – en kick för välmåendet!

Det blev inget kallbad i Åre när vi var där, men jag fick i alla fall till ett snöbad med efterföljande bastu. Att bada i kall snö ger nästan lika härlig kick för välmåendet som ett kallbad ger!

Snöbad och bastu

Så här gjorde jag:

Jag drog på mig en baddräkt och vinterstövlarna och gick ut på balkongen. Det fanns tillräckligt med snö där för att jag skulle få den kyla jag ville åt och eftersom grannarna nog skulle tycka att jag var lite konstig om jag hoppade runt i snön nere på marken kändes balkongen som ett bra val.

Jag kastade snö i luften och gned in armar och ben med den kalla snön.

Snöbad i Åre

Det räckte att vara ute en kort stund i vinterkylan och snön för att jag skulle få den där sköna kicken av kylan. Att jag hade stövlarna på mig var smart då jag slapp den där kalla känslan i fötterna, som jag inte gillar.

Snöbad i Åre
Snöbad i Åre
Snöbad i Åre

Snö, snö, snö och strax därefter gick jag in igen. Snacka om att det då var skönt att ha nära till bastun!

I brist på kalla vatten att bada i fungerar snöbad bra. Och speciellt kombinationen snöbad och bastu fungerar bra.

Nu när jag skriver detta är det nyårsafton och jag tillsammans med vänner och dottern har just avslutat detta år med ett kallbad i sjön. Tack 2020 för att du lärde mig att älska kallbad och snöbad. Vilken grej det är alltså!

Hoppas att ni alla får en fin nyårsafton och kan runda av detta år på ett bra sätt! Jag inser att jag inte har hunnit summera mitt 2020 här på bloggen ännu, men det kommer snart. Och du kan lita på att det finns en hel del bad och kallbad med i den summeringen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.