Chiapudding kan vara den godaste och smartaste frukosten jag vet. Älskar att den går att förbereda kvällen innan och att det inte finns någon begränsning i vilka slags tillbehör man kan ha till den!
Här bjuder jag på receptet på en Chiapudding päron och mandel, en ljuvlig sådan som jag gjorde häromdagen och verkligen njöt av att äta.
Chiapudding päron och mandel – recept
3 portioner
- en burk kokosmjölk
- 2-3 msk chiafrön
- en uns vaniljpulver (valfritt)
- en uns kardemumma
Topping:
- ett par päron, skalade och skurna i bitar
- ett par msk mandelsmör
- rostade mandelspån

Kvällen innan rör du ihop ingredienserna i själva chiapuddingen i burkar. Personligen gillar jag att använda kokosmjölk som bas. Puddingen blir så krämig och får en god smak av kokos då. Alternativ till det är annars mandelmjöl, sojamjölk eller vanlig mjölk.
Se till att chiafröna blandas runt ordentligt och att mjölken täcker alla frön. Sätt på lock och ställ in i kylen över natten.


När det är dags för frukost skalar och skär du päronen. Toppa chiapuddingarna med päronbitarna. Ringla över mandelsmör och strö över de rostade mandelspånen. Klart!


Mums alltså!
Något som jag nyligen upptäckte är att det även är gott att ta en rejäl klick av denna chiapudding i en skål med naturell yoghurt och addera granola eller müsli. Också mums!

Så nu hoppas jag att du testar att göra denna chiapudding päron och mandel!

